Dne 7. 2. 2024 byla na tiskové konferenci oficiálně představena Metodika poskytování dietní stravy v rámci školního stravování. Ta je výstupem Meziresortní pracovní skupiny pro institucionální stravování, která vznikla v loňském roce při Ministerstvu zdravotnictví. Jde o dokument doporučujícího charakteru, který nabízí návod, jakým způsobem dietní stravu zajistit či poskytnout v případě, že je po ní poptávka, a jejímž cílem je mj. sjednotit výklad legislativy, která se dietního stravování týká.

Vzhledem k tomu, že se dietní stravování ve školách přímo týká i nutričních terapeutů, podíleli jsme se na přípravě této metodiky po boku dalších odborníků, jako byli hygienici či gastronomové. Celou metodiku si můžete stáhnout níže, po jednotlivých částech je pak možnost si ji stáhnout na webu SZÚ. Ten k metodice pořádal rovněž školení určená mj. i pro nutriční terapeuty – záznam jednoho z nich můžete najít v Čantotéce.